Beiratkozás a nyelvtanfolyamra
Szintfelmérés

A tanfolyam

Tanárok
Gondosan válogatott, megfelelő végzettséggel és gyakorlattal rendelkező magyar és anyanyelvi oktatókat foglalkoztatunk. Tanárainkat három körös felvételi rendszer alkalmazásával választjuk ki, majd ezt követően folyamatos módszertani továbbképzésben részesítjük őket. Munkájukat szakfelügyelőink rendszeresen ellenőrzik (óralátogatások), és tanácsokkal látják el őket további munkájukkal kapcsolatban. Minden oktatónk munkáját évente egyszer átfogó értékelésnek vetjük alá.
Tananyag
A legmodernebb és egyben a legelterjedtebb, több tízezer hallgató által kipróbált és kiemelkedően eredményes tankönyvcsaládokat alkalmazzuk. Modern és eredményes tankönyveink mellett a képzési rendszernek és a képzési célnak legmegfelelőbb kiegészítő oktatási anyagokkal szabjuk testre tanfolyamainkat.
Ismétlés - ismeretellenőrzés - értékelés
A tanmenetek kialakításakor minden esetben biztosítunk olyan órákat, amelyek célja a korábban elsajátított tananyag ismétlése és ellenőrzése. Átfogó ismeretellenőrzés javasolt legalább 30-40 órát követően, amely reális képet nyújt a befogadás mélységéről. Az egyes modulok lezárultakor hallgatóink személyre szabott teljesítményértékelést kapnak, amely felhívja a figyelmet a leginkább fejlesztésre szoruló területekre.
Tanfolyamzáró vizsga
A 60 órás tanfolyami egységeket követően kerül sor a tanfolyamzáró vizsgákra 4 órás időtartamban. A vizsga szóbeli és írásbeli részből áll, de egyes tanfolyamokon csak írásbeli vagy szóbeli vizsgára kerül sor a tanfolyam jellegének és céljának megfelelően
A jelenléti órákra épülő képzéseken a legelterjedtebb kommunikatív oktatási módszert alkalmazzuk. A módszer középpontjában a kommunikációs készségek kiegyensúlyozott fejlesztése áll. A négy alapvető készség (írás, olvasás, beszéd, értés) közül a beszédkészség fejlesztését tekintjük legfontosabb feladatunknak a többi készség megfelelő fejlesztése mellett. A módszer célja, hogy a nyelvtanulókat aktívan bevonja különféle problémamegoldó és információszerzési feladatok megoldásába, a mindennapi életünket jellemző beszédhelyzetek gyakorlására késztesse. Ez a módszer számos metódus gondosan kiegyensúlyozott elegye, de legfontosabb céljának azt tekinti, hogy a hallgató a lehető leggyorsabban aktív használója legyen az idegen nyelvnek. Ennek érdekében olyan gyakorlatokat alkalmazunk, mint szituációs gyakorlatok, szerepjátékok, tanulópáros és csoportos feladatok. A tanórán a hallgatók szereplési ideje a meghatározó a tanáréval szemben. Tanáraink a magyar nyelvet csak kivételes esetekben használják.
Moduláris képzés
Nyelvi programjaink egymásra épülő képzési modulokból, illetve az egyes modulokat alkotó tanfolyamokból állnak. Az egyes tanfolyamok / modulok tanmenetének gerince és az alkalmazandó kurzuskönyv előre meghatározott. Az oktatók a vállalat és a munkavállaló speciális nyelvhasználati igényeinek megfelelő
kiegészítő anyagokkal szabják testre a képzést. Ily módon egyszerre biztosítható a képzések átjárhatósága, a szakképzési hozzájárulás / EU támogatás igénybevétele és az egyedi igények figyelembe vétele.
A tanfolyamok rendszere egymásra épülő és átjárható rendszert képeznek. A nyelvtanuló a következő oldalon található tanfolyamok és modulok között a nyilak mentén haladhat előre kezdő szinttől a mesterszintű nyelvtudásig. 

+ 5 jó dolog, ami jár neked! 

1. Ingyenes szótanító alkalmazást tölthetsz le magadnak: Leckékre bontva 0-24 órában rendelkezésedre áll a tanfolyamod szóanyaga (általános angol A1-B2, német A1-B1 szintig)! Tableten, okostelefonon gyakorolhatsz, amikor csak akarsz!
2. Ingyenes online szókincsfejlesztő: Iratkozz fel ingyenes szókincsfejlesztőnkre honlapunkon!
3. Garantált nyelvvizsga: Iratkozz be nyelvvizsga előkészítő tanfolyamunkra és garantáljuk, hogy sikerülni fog a nyelvvizsga. Ha a tanfolyam után nem sikerül a nyelvvizsgád, addig ismételheted ingyen a tanfolyamot, ameddig sikeres nem leszel!
4. Ingyenes szintfelmérés: Jelentkezéskor felmérjük a nyelvtudásodat, hogy a Neked megfelelő szintű képzést kezdhesd meg!
5. Ingyenes képzést záró tanúsítvány akár 3 nyelven: A tanfolyamzáró tanúsítványt idegen nyelven (angol és/vagy német) is kérheted! 

Utazási támogatásról

A szintfelmérést elvégezhetik személyesen bármelyik budapesti ügyfélszolgálatunkon 9:30 és 19:00 óra között, vagy online:
https://budapest.katedra.hu/jelentkezes_uj/
Aki az online felületen kitölti a tesztet, rögtön megkapja az eredményt és a választható tanfolyamok listáját, amiből ki is választhatja a neki legmegfelelőbbet. 
Fontos, hogy az utolsó lépésben adja meg az adatait, a rendszer csak így tudja szintfelmérő eredményét és a csoport választást tárolni.
Kérem, hogy a jelentkezők az első ablakban mindenképpen a belvárosi helyszínt válasszák (még akkor is, ha nem ezen a helyszínen kívánnak tanulni), így tudjuk egyszerűen kezelni az alapítvány által küldött jelentkezőket! 

Az utolsó ablakban szintén töltse ki az adatait, a telefonszám mező végére írja be a „HAT Alapítvány”-t, ezen kívül a Keresztnév mezőbe a neve után írja be a település nevét, ahol tanulni szeretne: Esztergom, Tatabánya, Veszprém, Székesfehérvár

Ha valaki Esztergomban, Székesfehérváron, Tatabányán vagy Veszprémben szeretne tanulni, a tanfolyamkereső ablakban NE válasszon tanfolyamot, az oldal alján kattintson a „Nem találtam megfelelő tanfolyamot” gombra és a megjelenő táblázatban jelöljék, mely időpontok számára megfelelőek! 
Arra számítani kell, hogy az esztergomi tanfolyamokkal meg kell várni, hogy összegyűljön egy minimum 4 fős csoport.